11/04/2013

ေတာက္ပေသာ အသားအေရကို ပံ့ပိုးေပးမည့္ အစာမ်ား

သင္စားသမွ်အစားအေသာက္ေတြကသင့္မ်က္ႏွာေပၚမွာ ေဖာ္ျပေနပါတယ္။
 ေန႔စဥ္ ေခၽြးထြက္တဲ့အထိ ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္တာနဲ႔ စားေသာက္တဲ့ အစာအာဟာရေတြေၾကာင့္ အသားအေရကို ေခ်ာေမြ႕လွပေစပါတယ္။

ဗာဒံေစ့

ဗာဒံေစ့မွာပါတဲ့ ဗီတာမင္အီးဟာ မေကာင္းတဲ့ ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြကို ဓာတ္ျပယ္ေစၿပီး အသားအေရ ညစ္ႏြမ္းမႈ ကင္းကာ အသားအေရ ၾကည္လင္ လွပေစပါတယ္။ ဗာဒံေစ့မွာပါတဲ့ ဖက္တီးအက္စစ္ဟာ အသားအေရကို ဝင္းလက္ေစပါတယ္။

တ႐ုတ္ဆီးသီး

တ႐ုတ္ဆီးသီး စားတာေၾကာင့္ အေရးေၾကာင္းေတြကို ကင္းေစပါတယ္။ လူ႔ခႏၶာကုိယ္ဟာ တ႐ုတ္ဆီးသီးမွာပါတဲ့ ဗီတာမင္ေအကို ရက္တီေနာ ျဒပ္ေပါင္းအျဖစ္ ေျပာင္းလဲၿပီး ဆဲလ္သစ္ေတြကို ထုတ္ေပးပါတယ္။ ဒီဆဲလ္ေတြက အသားအေရ ေခ်ာေမြ႕ေစတဲ့ အတားအဆီးအျဖစ္ ေဆာင္ရြက္ၿပီး အသက္ ၂၀ ေလာက္ ပိုႏုပ်ဳိသလို ျဖစ္ေစပါတယ္။

ကုလားပဲ

အေရျပားေပၚက အမာရြတ္နဲ႔ အမည္းစက္ေတြ ေလ်ာ့ပါးေစဖို႔ ကုလားပဲဟင္းလ်ာကို စားပါ။ ကုလားပဲမွာပါဝင္တဲ့ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ဟာ တစ္သွ်ဴးေတြ ႀကီးထြားဖို႔နဲ႔ ျပန္လည္ျပဳျပင္ႏိုင္ဖို႔ မရွိမျဖစ္လိုအပ္တဲ့ အမိုင္ႏိုအက္စစ္အျဖစ္ ေျပာင္းလဲသြားပါတယ္။

ကဏန္း

ကဏန္းကို စားတာေၾကာင့္ မ်က္ႏွာ ဝက္ၿခံအဖုအပိမ့္ေတြကို ကင္းစင္ေစပါတယ္။ အဆီအထြက္မ်ားတာဟာ ေခၽြးေပါက္ေတြမွာ ဘက္တီးရီးယား ပိတ္ဆို႔မႈကို ျဖစ္ေစၿပီး ေရာင္ရမ္းမႈနဲ႔ ဝက္ၿခံဖုေတြ ထြက္ရွိေစပါတယ္။ ကဏန္းမွာပါတဲ့ ဇင့္(သြပ္) ဓာတ္ဟာ အေရျပား ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး ဝက္ၿခံေၾကာင့္ အေရျပားထိခိုက္မႈကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။

လိေမၼာ္သီး

မ်က္ကြင္းညိဳတာေၾကာင့္ သင့္႐ုပ္ကို ပိုရင့္ေရာ္ေစပါတယ္။ လိေမၼာ္သီးမွာပါတဲ့ ဗီတာမင္စီဟာ မ်က္ဝန္းအိတ္ျဖစ္တာကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ ဗီတာမငစီဟာ အေရျပားကို ေထာက္ပံ့ေပးႏိုင္တဲ့ ေကာ္လာဂ်င္ေတြကို သန္စြမ္းေစၿပီး အေရျပား တင္းရင္း လွပေစပါတယ္။

လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္

လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္မွာ ပါတဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ဟာ အေရျပားကို တင္းရင္းလွပေစပါတယ္။ လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္တစ္ခြက္ ေန႔စဥ္ေသာက္သူေတြဟာ အေရျပားတင္းအားကို ေလးဆ ပိုရွိလာေစပါတယ္။

ဆယ္လ္မြန္ငါး

အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီး အက္စစ္ပါဝင္မႈမ်ားတဲ့ ဆယ္လ္မြန္ငါးကို စားတာေၾကာင့္ ေျခာက္ေသြ႕တဲ့ အေရျပားေတြကို ေရဓာတ္ျပည့္ဝေစပါတယ္။ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္ဟာ အေရျပား ေပ်ာ့ေပ်ာင္းႏူးညံ့ဖို႔အတြက္ မရွိမျဖစ္ အေရးပါတဲ့ ေကာ္လာဂ်င္နဲ႔ အီလက္စတင္ ထုတ္လုပ္မႈကို တိုးျမင့္ေစပါတယ္။

ေနၾကာဆီ


ေနၾကာဆီမွာ ပါတဲ့ လီႏိုလိရစ္ အက္စစ္ဟာ အေရျပားအျပင္လႊာကို စိုျပည္ႏူးညံ့မႈ ျဖစ္ေစပါတယ္။ ဟင္းရြက္သုပ္ကို ေနၾကာဆီ ဆမ္းၿပီး စားေပးပါ။

အခြံခၽြတ္မထားေသာ ေကာက္ႏွံစာ


အခံြခၽြတ္မထားတဲ့ ေကာက္ႏွံစာမွာပါတဲ့ ႏိုင္ယာစင္ဟာ ဝက္ၿခံ၊ အေရျပား နီျမန္းမႈစတဲ့ အျပစ္အနာအဆာေတြကို ေလ်ာ့ပါးေစၿပီး ေရာင္ရမ္းမႈ ျဖစ္ေစတဲ့အရာေတြကို ဟန္႔တားေပးႏိုင္စြမ္းရွိပါတယ္။

က်န္းမာေရးစာတိုမ်ားစုစည္းမွဳ Facebook