6/27/2014

ပန္းမံုလာစားေပးပါက ေသြးကင္ဆာကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္

Broccoli ဟုေခၚေသာ ပန္းမံုလာတြင္ပါရိွေသာ Sulfora Phane သဘာဝ ဓာတ္ေပါင္းတစ္မ်ိဳးသည္ Leukemia (ေသြးကင္ဆာ)ကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္သည္ဟု Baylor College of Medicine မွ ေရာဂါေဗဒဌာနမႈ ပါေမာကၡ Dr. Daniel Lacorazza က ဆိုပါတယ္။

Sulfora Phane က ေသြးျဖဴ ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား၊ ကင္ဆာအက်ိတ္မ်ားကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္သည္ဟု ဆိုပါသည္။

ကေလးေတြမွာ အျဖစ္မ်ားသည့္ ေသြးျဖဴ ကင္ဆာတစ္မ်ိဳးျဖစ္သည့္ acute lymphoblastic leukemia ေရာဂါမ်ားကိုလည္း ပန္းမံုလာက အကာအကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

ထို့အျပင္ ပန္းေဂၚဖီ၊ ေဂၚဖီထုတ္တို့ဟာလည္း ပန္းမံုလာနည္းတူ ကင္ဆာကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္သည့္ ဓါတ္တစ္မ်ိဳးကို ေပးစြမ္းႏိုင္ပါတယ္။ ပန္းမံုလာႏွင့္ ပန္းေဂၚဖီတို့ကို ေန့စဥ္ စားသံုးေပးပါက ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ေစႏိုင္သည့္ ဆဲလ္မ်ားကို တိုက္ဖ်က္ေပးျပီး ကင္ဆာျဖစ္ျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါသည္။

ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္(ပူတာအို) ဘာသာျပန္သည္။
Ref: International journal of oncology

က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား

www.facebook.com/pages/က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား/231741783686751
-----