ခရမ္း ခ်ဥ္သီး အခြံကို စားျခင္း ေၾကာင့္ ေလျဖတ္ ႏိုင္ေျခ ေလ်ာ့က်နိုင္ အဟ္ေလ့ဘိုက္(အ.စ)
သတင္း ဌာန ၊ အဗ္နာခရမ္း ခ်ဥ္သီး အခြံမွာ ေတြ႕ရွ ႏိုင္တဲ့ လိုင္ကို ပင္းပါ ဝင္တဲ့ ေဆးျပားေတြ
ကိုမွီဝဲရင္ ေလျဖတ္ ႏိုင္ေျခ ကို ေလွ်ာ့ခ် ႏိုင္ၿပီး ကင္ဆာႀကီး ထြားမႈကို
တားျမစ္ ႏိုင္တယ္ လို႔ ေလ့လာ မႈအရ ေတြ႕ရွိထား ပါတယ္။
Ateronon ေခၚတဲ့
လိုင္ကို ပင္းပါ ဝင္တဲ့ ေဆးျပား ဟာပိတ္ဆို႔ေန တဲ့ ေသြးေၾကာေတြကို ပြင့္ေစ ႏိုင္ပါ တယ္။
ခရမ္း ခ်ဥ္သီး ပါဝင္တာ က ေျမထဲ ပင္လယ္ အစား အစာရဲ႕ က်န္းမာ ေရးအတြက္ အဓိက အက်ိဳး ေက်းဇူးပါ။
ခရမ္း ခ်ဥ္သီး ပါဝင္တာ က ေျမထဲ ပင္လယ္ အစား အစာရဲ႕ က်န္းမာ ေရးအတြက္ အဓိက အက်ိဳး ေက်းဇူးပါ။
အဲဒီ ေဆးျပားကို မွီဝဲ တာေၾကာင့္ ေသြးေၾကာေတြ
ေပ်ာ့ေပ်ာင္း လာၿပီး ေသြး လည္ပတ္ မွႈေတြ ပိုေကာင္း မြန္ႏိုင္ တဲ့အတြက္
ႏွလံုး ေရာဂါေၾကာင့္ပ်က္စီး ႏိုင္ေျခ ေလ်ာ့ နည္းသြား ႏိုင္တယ္လို႔
သုေတ သီေတြက ႏွလံုး တိုက္ခိုက္ခံ ရႏိုင္ေျခ ကိုလည္း ေလွ်ာ့ ခ်ႏိုင္ပါ တယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကို အစိမ္း အတိုင္း စားတာ ထက္ ခ်က္ျပဳတ္ၿပီး စားသံုး
တာေၾကာင့္ သူ႔မွာ ပါဝင္တဲ့ လိုင္ကို ပင္းဟာ ခႏၶာကိုယ္မွ အလြယ္ တကူ စုပ္ယူ
ႏိုင္ၿပီး ေသြး အတြင္းကို အလြယ္ တကူ ေရာက္ရွိ ေစႏိုင္ ပါတယ္လို႔ သုေတ သီေတြ
က ဆိုပါတယ္။
Health Diges
Health Diges





