ကင္ဆာေရာဂါ ကာကြယ္ေရးအတြက္ သစ္သီးႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ မ်ားမ်ားစားေပးရန္လို
ကင္ဆာေရာဂါအားလံုး၏သံုးပံုတစ္ပံုေက်ာ္ေက်ာ္ကိုစားေသာက္မႈပံုစံ
ေျပာင္းလဲျခင္းႏွင့္
ေလ့က်င့္ခန္းျပဳလုပ္ျခင္းတို႔ျဖင့္ တားဆီး
ကာကြယ္ႏိုင္ပါသည္။ မိမိတို႔
ျပဳလုပ္ႏိုင္ေသာ အေရးအႀကီးဆံုး အရာမ်ားထဲမွ တစ္ခုမွာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္
မပိုေစရန္ ထိန္းထားျခင္း ျဖစ္သည္။ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ရိွသင့္သည္ထက္ မပိုေစရန္
အေကာင္းဆံုး နည္းလမ္းမွာ သစ္သီးမ်ားႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား အပါအဝင္
အမွ်င္ဓာတ္ (fibre) ႂကြယ္ဝေသာ အစားအစာမ်ားကို မ်ားမ်ားစားသံုးေပးျခင္း
ျဖစ္သည္။
အမ်ိဳးသား ကင္ဆာဌာနမွ မၾကာေသးခင္က အတည္ျပဳလိုက္ေသာ
ေန႔စဥ္ စားသံုးမႈပံုစံ အႀကံျပဳခ်က္တြင္ "သစ္သီးႏွင့္
ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို မ်ားမ်ား စားသံုးေပးေသာ ေန႔စဥ္စားသံုးမႈ ပံုစံသည္
ကင္ဆာေရာဂါ အခ်ိဳ႕ႏွင့္ အျခားေသာ နာတာရွည္ ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားႏိုင္ေျခ
ေလ်ာ့က်ေစႏိုင္သည္" ဟု ေဖၚျပထားသည္။
ယင္းအစားအစာမ်ားတြင္ ကင္ဆာေရာဂါ
ျဖစ္ပြားမႈ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ေသာ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ဓာတ္ (antioxidant) မ်ား
DNA ကို ကာကြယ္ေပးေသာ အျခား ျဒပ္္ေပါင္းမ်ား ပါဝင္ေနသည္ဟု ဆိုသည္။
ယင္းဓာတ္ပစၥည္းမ်ားသည္ ပူးတြဲဓာတ္ျပဳ လုပ္ေဆာင္မႈရိွသျဖင့္ အစားအစာ
တစ္မ်ိဳးတည္းကို စားသံုးျခင္းထက္ ပို၍ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူး
ခံစားႏိုင္ပါသည္။
ရတနာပံု ဘာသာျပန္သတင္း
Ref: www.dole.com
5/11/2013
ကင္ဆာေရာဂါကာကြယ္ေရးအတြက္သစ္သီးႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္စားပါ
5/11/2013
Dim