ဂႏၶမာလက္ဖက္ေျခာက္ (Chrysanthemum Tea) ၏ ေကာင္းက်ိဳးမ်ား
- ဂႏၶမာပန္း၏ ပြင့္ဖတ္မ်ားျဖင့္ ျပဳလုပ္ထားသည္။
- အထူးသျဖင့္ ေန႕လည္စာႏွင့္ ညစာစားသည့္အခါ အဆီမ်ားေသာ အစာမ်ားစားမိပါက ၄င္းကို ေသာက္လွ်င္ အစာေခ်ဖ်က္မႈကို အားေကာင္းေစသည္။
- Vit. C ပါ၀င္ေသာေၾကာင့္ အေအးမိျခင္း၊ ဦးေခါင္းခြံရွိ အေပါက္ Sinus မ်ားေရာင္ျခင္း၊ သြားကိုက္ျခင္း၊ သြားဖံုးနာျခင္းတို႕ကို သက္သာေစသည္။
- တင္းတိတ္၊ ၀က္ျခံတို႕ကို သက္သာေစသည္။
- အသည္း၏ အဆိပ္အေတာက္ကို ေခ်ဖ်က္ေပးသည္။
- Cholesterol ကိုလွေစၿပီး ႏွလံုးေသြးေၾကာေရာဂါကို သက္သာေစသည္။
- လူကို သြက္လက္ေစသည္။ မွတ္ဥာဏ္အားကို ေကာင္းေစသည္။
- မ်က္လံုးနီျခင္း၊ ယားယံျခင္း၊ ေျခာက္ေသြ႕ျခင္းႏွင့္ မ်က္လံုးထဲ အစက္ေပၚျခင္းတို႕ကို သက္သာေစသည္။
- အဆုတ္ကို အားေကာင္းေစသျဖင့္ အသက္ရွဴတိုျခင္းကို သက္သာေစသည္။
- ေသြးျပန္ေၾကာထံုးေရာဂါ Varicose Vein ကိုလဲ သက္သာေစသည္။
Health Updates Journal