3/03/2013

ဆီခ်ဳိေရာဂါသည္မ်ားအတြက္ က်န္းမာေစမည့္ အမူအက်င့္မ်ား

၁။ အခ်ိန္မွန္စားပါ။ စားခ်ိန္ေက်ာ္လြန္မွ စားျခင္းကို လံုးဝေရွာင္ၾကဥ္ရမည္။
 
၂။ လမ္းေလွ်ာက္ျပီး၊ ပင္ပန္းျပီး ခ်က္ခ်င္း မစားပါႏွင့္။

 
၃။ အခ်ိဳေပါ့ေသာ အစားအစာမ်ားကိုသာ စားသံုးပါ။

 
၄။ အစာကို ခပ္ျမန္ျမန္ မစားပါ
ႏွင့္။ ေၾကညပ္ေအာင္ ဝါးျပီးမွ စားပါ။

 
၅။ ေရမ်ားမ်ားေသာက္ပါ။ (ေရဓာတ္ေၾကာင့္ ကိုယ္တြင္းမွ အခ်ိဳဓာတ္ႏွင့္ အဆိပ္မ်ားကို ေလ်ာ့က်သန္႔ရွင္းေစသည္)

 
၆။ အေၾကာ္အေလွာ္၊ အဆီအစိမ့္ႏွင့္ အသင့္စား အစားအစာမ်ားကို ေရွာင္ၾကဥ္ပါ။

 
၇။ အစားစားတိုင္း စိမ္းစိမ္းစိုစုိ အရြက္ပါ တြဲဖက္စားသံုးပါ။

 
၈။ ေန႔စဥ္ ၾကက္သြန္နီ အစိမ္း ၂၀ မွ ၂၅ ဂရမ္ ပမာဏခန္႔ စားသံုးပါ။

 
၉။ ေန႔စဥ္ ကိုယ္လက္ေလ့က်င့္ခန္း အနည္းဆံုး ၁ နာရီ ျပဳလုပ္ပါ။

 
၁၀။ ကိုယ္တြင္း ဖိုက္ဘာဓာတ္ တိုးျမင့္ေစရန္ ဂ်ံဳမွုန္႔ႏွင့္ ဖြဲႏုဆန္ တစ္ဝက္ဆီ ေရာစပ္ စားသံုးပါ။--
Ref: medic-facts
YoYarLay