2/04/2013

ေန ့လယ္စာစားသုံးခ်ိန္ ေနက္က်ပါက ပုိမုိ ဝၿဖဳိးလာႏုိင္


ေန ့လယ္စာစားသုံးသည့္အခ်ိန္ ေနက္က်ပါက အဆီမ်ားက ကုိယ္ခႏၶာပုိမုိ ဝၿဖဳိးလာႏုိင္ ……

ေန ့လယ္စာစားသုံးသည့္အခ်ိန္ ေနက္က်ပါက အဆီမ်ားက ကုိယ္ခႏၶာပုိမုိ ဝၿဖဳိးလာမည္ဟု အေမရိကန္ အဟာရ သုေတသီမ်ားက ယမန္ေန ့က ေလ့လာေတြ ့ရွိခဲ့ေႀကာင္း ေဖာ္ၿပသည္ ။

အေမရိကန္ၿပည္ေထာင္စုရွိ ေဘာ္စတြန္ အမ်ဳိးသမီးေဆးရုံးႏွင့္ မြာခ်ီယာတကၠသုိလ္မွ သုေတသီမ်ားပူးေပါင္းကာ တစ္ေန ့တာစားသုံးမွဳ အေလ့အက်င့္ႏွင့္ ဝၿဖဳိးမွဳ ဆက္စပ္ေနပုံကုိ ရက္သတၱအပတ္ေပါင္း ၂၀ ႀကာဆန္စစ္ေလ့လာရာမွ ယင္းအခ်က္ကုိ ေဖာ္ထုတ္သိရွိခဲ့ၿခင္းၿဖစ္ေႀကာင္း သုေတသီ ေဒါက္တာ ဖရန္ ့ရွီယားက ရွင္းလင္းေၿပာႀကားသည္ ။

နံနက္စာ စားသုံးမွဳပမာဏ နည္းလြန္း၍ၿဖစ္ေစ ၊ လုံးဝမစားခဲ့၍ၿဖစ္ေစ ေန ့လယ္စာ စားသုံးခ်ိန္ေနာက္က်ေလ့ရွိေႀကာင္း ၊ အၿခားေသာ ေနာက္ဆက္တြဲဆုိးက်ဳိးတစ္ခုမွာ ကုိယ္တြင္း အင္ဆူလင္ လွဳံေဆာ္မွဳ ေလ်ာ့နည္းရာမွ ဆီးခ်ဳိ ေသြးခ်ဳိေရာဂါ ရရွိေစႏုိင္ၿခင္းၿဖစ္ေႀကာင္း သိရသည္ ။
— with Aye Kyithar.